Audi connect plug and play – Tietosuojaseloste

A. Rekisterinpitäjä

Tämän tietosuojaselosteen tarkoituksena on kertoa, kuinka

AUDI AG,
Auto-Union-Str. 1,
85057 Ingolstadt, Saksa,

joka on rekisteröity Ingolstadtin käräjäoikeuden yritysrekisteriin numerolla HR B 1 ("AUDI AG"), käsittelee henkilötietojasi "Audi connect plug and play" nimisen mobiilisovelluksen ("Audi connect plug and play -sovellus") käytön yhteydessä.

B. Yleistä

I. Palvelut ja kirjautuminen

Audi connect plug and play -sovelluksen palveluita käytettäessä tiedot siirretään tietopalvelimellemme, jossa ne käsitellään ja – palvelusta riippuen – tallennetaan Audi-käyttäjätilillesi (katso kohta D).

II. Paikkatietopalvelut

Paikkatiedon lähettämistä tarvitaan Audi connect plug and play -sovelluksen eri palveluiden mahdollistamiseksi (Matkat, Audi rewards, Palvelukumppanit, Polttoaineen Valvonta ja Pysäköintipaikka). Tässä yhteydessä paikkatiedolla tarkoitetaan mobiililaitteesi sijaintitietoja. Paikkatietoa lähetetään vain, jos tämä toiminto on aktivoitu Audi connect plug and play - sovelluksessa.

III. Tietojen jakaminen

Henkilötietoja jaetaan kolmansille osapuolille, jos se on välttämätöntä AUDI AG:n oikeutettujen etujen toteuttamiseksi tai sopimusvelvoitteen täyttämiseksi, erityisesti palvelujen tarjoamiseksi. Esimerkiksi, jos ajoneuvon sijainti on tarkoitus näyttää kartalla käyttäen Google Inc:n ("Google") tarjoamaa Google Maps -palvelua.
Lisätietoja Googlen tietojen käsittelystä on osoitteessa

IV. Ilmoitukset

Audi connect plug and play -sovellus lähettää käyttäjän valitsemat ilmoitukset käyttäjän mobiililaitteeseen (lukitusnäytössä) hyödyntäen integroituja sovellustietoja uusista tila- tai muista tiedoista. Lähetettäviä ilmoituksia voi hallinnoida sovelluksen asetuksista.
Ilmoitukset voidaan ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä milloin tahansa käyttäjän mobiililaitteen asetuksista.

V. Audi ID

Palvelun käyttämiseen tarvitaan

AUDI AG:n,
Auto-Union-Str. 1,
85057 Ingolstadt, Saksa,

joka on rekisteröity Ingolstadtin käräjäoikeuden yritysrekisteriin numerolla HR B 1 ("AUDI AG"), tarjoama Audi ID-käyttäjätili.
Voit käyttää Audi ID:tä kirjautuaksesi lukuisiin AUDI AG-palveluihin (esim. verkkosivustoihin ja sovelluksiin) tai kolmannen osapuolen tarjoamiin palveluihin (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Sen sijaan, että sinun tarvitsisi rekisteröityä uudelleen, pääset palveluihin käyttämällä Audi ID:ssä rekisteröinnin yhteydessä syötettyjä tietoja. Jos käytät tätä mahdollisuutta, palvelut linkitetään keskitettyyn Audi ID:hen. Jos lisäät Audi ID:hen kolmannen osapuolen tarjoaman palvelun, sinun on hyväksyttävä käyttäjätilille jo tallennettujen henkilötietojen käyttö (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Henkilötietoja luovutetaan kolmannen osapuolen palvelulle vain, jos se on palvelun suorittamisen kannalta välttämätöntä. Jos et hyväksy tätä, voit luoda erillisen Audi ID-käyttäjätilin kirjautuaksesi sisään valitsemaasi palveluun.
Jos käytät Audi ID-tunnusta kolmannen osapuolen palvelun yhteydessä, tietoja luovutetaan vain, jos se on välttämätöntä kolmannen osapuolen palvelun käyttämiseksi ja käsittely on siten tarpeen sinun ja kolmannen osapuolen välisen sopimuksen täyttämiseksi tai, jos kolmas osapuoli on velvollinen suorittamaan sopimusta edeltäviä toimenpiteitä tai, jos tietojen luovuttamista kolmannelle osapuolelle vaaditaan oikeudellisista syistä.
AUDI AG käyttää kaksivaiheista hyväksyntämenettelyä rekisteröinnin viimeistelemiseksi sekä rekisteröinnin yhteydessä antamasi suostumuksen vahvistamiseksi. Antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään sähköpostiviesti, jossa sinua pyydetään vahvistamaan rekisteröinti.
Jos olet antanut suostumuksesi Audi ID:n ja myAudin käyttöön tietosuojaa koskevan lainsäädännön mukaisesti, löydät tietoa tietojen käsittelystä myAudi:ssa kohdasta "Tili" ja sieltä "Suostumusilmoitus"-kohdasta.
Tutustu tarkemmin myös Audi ID:n kattavaan tietosuojaselosteeseen, joka on luettavissa osoitteessa

C. Tietojen säilyttäminen

Säilytämme tietojasi niin kauan kuin on tarpeen palveluidemme tarjoamiseksi sinulle tai niin kauan kuin meillä on oikeutettu etu jatkaa tietojen säilyttämistä. Yleisesti tietojasi säilytetään niin kauan kuin käytät sovellusta. Tietosi poistetaan 12 kuukauden inaktiivisuuden jälkeen, jos tietoja ei tarvita oikeudellisilta vaateilta puolustautumiseksi tai oikeudellisten vaateiden esittämiseksi.

D. Erilliset Audi connect plug and play-palvelut

I. Matkat

Kun Audi connect plug and play -sovelluksen ja Audi DataPlugin välille muodostetaan yhteys, Audi connect plug and play -sovellus lähettää paikkatietoja matkatietojen tallentamiseksi ja tallentaa ne paikallisesti mobiililaitteellesi. Reitti, päivämäärä, kellonaika, ajetut kilometrit, kesto, ajoaika, paikallaanolon kesto, keskinopeus, enimmäisnopeus ja likimääräiset polttoainekustannukset (johdettu "Polttoaineen Valvonta" -palvelusta) sekä tiedot ajotyylistäsi tallennetaan. Seuraavia parametrejä käytetään ajotyylin luokitteluun "tehokkaaksi" tai "epätehokkaaksi" ja palkitaan vastaavilla pisteillä: alkamisaika ja lopetusaika, moottorin nopeus, kiihdytys- ja jarrutuskäyttäytyminen, nopeus ja jäähdytysnesteen lämpötilat. Lisäksi voit luokitella matkan yksityiseksi, työhön liittyväksi matkaksi tai työmatkaksi. Matkan lopussa voit tarkastella näitä matkoja, viedä ne PDF-tiedostoksi vientitoiminnolla (export) tai poistaa ne milloin tahansa. Jos et poista matkoja, ne säilyvät mobiililaitteessasi, kunnes poistat Audi connect Plug and Play -sovelluksen.
Palvelun paikkatietojen lähetys voidaan aktivoida ja deaktivoida milloin tahansa Audi connect plug and play -sovelluksen asetuksista ja mobiililaitteen asetuksista.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseksi (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

II. Audi rewards

"Audi-palkinnot"-toiminnon avulla voit kerätä lisää pisteitä ajotyylistäsi myönnettyjen pisteiden lisäksi (katso Kohta D. I.) suorittamalla sinulle asettamiamme erityishaasteita. Kerättyjen pisteiden määrästä riippuen voit saavuttaa erilaisia ​​statustasoja (pronssi, hopea, kulta, platina). Pisteet vanhenevat vuoden kuluttua siitä niiden keräämisestä, joten voit menettää statustasosi, jos et ansaitse uudelleen tarvittavaa määrää pisteitä vastaavalle statustasolle. Mitä korkeampi statustaso, sitä enemmän pisteitä sinun on kerättävä. Sinä päätät, mitkä haasteista haluat suorittaa. Voit aktivoida enintään kolme haastetta eri luokista kerrallaan ja keskeyttää ne tarvittaessa aloittaaksesi uuden haasteen. Etenemisesi keskeytetyssä haasteessa ei häviä. Voit aina tarkistaa suorittamasi tehtävät ja peruuttaa haasteen milloin tahansa. "Discovery"-haasteet ovat jossain määrin ainutlaatuisia: Niissä voit kerätä pisteitä tietyissä paikoissa käymisestä. Audi connect plug and play -sovelluksen on käytettävä sijaintiasi määrittääkseen, oletko läpäissyt haasteen "Discovery"-kategoriassa. Siksi sinun on kerran annettava suostumuksesi sijaintisi käyttöön pystyäksesi osallistumaan "Discovery"-haasteisiin. Voit aktivoida tai deaktivoida maantieteellisen sijaintisi käytön milloin tahansa sovelluksen asetuksista tai järjestelmän asetuksista. Jos läpäiset haasteen onnistuneesti, uusi haaste voidaan aktivoida tiettyihin haasteisiin. Kaikki tämän kategorian haasteet ovat jatkuvasti käynnissä taustalla ja käyttävät maantieteellistä sijaintiasi haasteen suorittamiseen. On myös olemassa rajoitettu määrä (piilotettuja) haasteita, joita sinun ei tarvitse aktivoida itse. Nämä yllättävät sinut, kun täytät vaaditut kriteerit.
Parametrien enimmäislaajuus yksittäisten haasteiden onnistuneen suorittamisen määrittämiseksi eri yhdistelminä sisältää: tehokkaan ajotyylin, matkan, nopeuden, kiihdytys- ja jarrutuskäyttäytymisen, jäähdytysnesteen lämpötilan, ajanjakson, määränpään, moottorin nopeuden, korkeuseron, matkojen lukumäärän, matkat ja tiedot polttoainemittarin tilasta.
Parametrien enimmäislaajuus yksittäisten haasteiden onnistuneen suorittamisen määrittämiseksi eri yhdistelminä sisältää: tehokkaan ajotyylin, matkan, nopeuden, kiihdytys- ja jarrutuskäyttäytymisen, jäähdytysnesteen lämpötilan, ajanjakson, määränpään, moottorin nopeuden, korkeuseron, matkojen lukumäärän, matkat ja tiedot polttoainemittarin tilasta.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseksi (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

III. Viat ja apu

Hätätilanteessa käyttäjä voi soittaa suoraan seuraaviin numeroihin Audi connect plug and play -sovelluksessa:

> Vika-apu
> Asiakaspalvelu
Sovellus antaa myös mahdollisuuden jakaa sijaintisi muiden kanssa, esim. tekstiviestillä tai sähköpostilla.
Sijainti voidaan välittää vain, jos mobiililaite tunnistaa oikean sijainnin ja olet aktivoinut mobiililaitteesi asetuksista Audi connect Plug and play -sovelluksen paikkatietojen siirron. Kun käyttäjä soittaa puhelinnumeroon, puheyhteys muodostetaan. Kun puhelu soitetaan, vain puhelinnumerosi lähetetään.
Palvelun paikkatietojen lähetys voidaan aktivoida ja deaktivoida milloin tahansa mobiililaitteen asetuksista.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löytyy tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

IV. Palvelukumppani

Kartan avulla voit lisätä huoltokumppanin suosikiksi, nähdä yhteystiedot ja etäisyyden huoltokumppaniin, soittaa puhelun Audi connect plug and play -sovelluksesta ja käyttää navigointiohjelmistoa mobiililaitteellasi ohjeistamaan sinua löytämään reitin palvelukumppanillesi. Palvelukumppanille ei välitetä automaattisesti tietoja, siitä mitä huoltokumppaneita olet lisännyt suosikiksi.
Paikkatiedot on lähetettävä, jotta nykyisen sijaintisi lähellä olevat palvelukumppanit voidaan näyttää. Voit milloin tahansa aktivoida ja deaktivoida tämän palvelun paikkatietojen lähetyksen mobiililaitteen asetuksista.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

V. Pysäköintipaikka

"Pysäköintipaikka"-toiminto tallentaa ajoneuvon viimeisimmän tunnetun sijainnin Audi connect plug and play -sovellukseen ja näyttää sen kartalla, mukaan lukien pysäköintiajan. Toiminnon avulla voit etsiytyä pysäköintipaikalle tai jakaa ajoneuvon sijainnin muiden kanssa, esim. tekstiviestillä tai sähköpostilla. Ajoneuvon pysäköintipaikan määrittämiseksi mobiililaitteen maantieteellinen sijainti tallennetaan Audi connect plug and play -sovellukseen heti, kun yhteys ajoneuvon ja Audi connect plug and play -sovelluksen välillä on erotettu matkan jälkeen. Tunnistettu pysäköintipaikka näytetään sitten Google Maps -palvelun karttaosiossa.
Voit aktivoida ja deaktivoida paikkatietojen lähetyksen tälle palvelulle milloin tahansa Audi connect plug and play -sovelluksen asetuksista ja mobiililaitteen asetuksista.
Viimeisin tunnistettu pysäköintipaikka säilyy mobiililaitteellasi, kunnes poistat Audi connect Plug and Play -sovelluksen.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

VI. My Audi

Jos Audi connect plug and play -sovellus on yhdistetty ajoneuvoosi, pariksi liitetylle ajoneuvolle luodaan ja aktivoidaan automaattisesti uusi ajoneuvoprofiili ajoneuvon tunnusnumeron (VIN) perusteella. Jos haluat yhdistää toisen ajoneuvon Audi connect plug and play -sovellukseen myöhemmin, tälle ajoneuvolle määritetään ja aktivoidaan toinen ajoneuvoprofiili. "My Audi" näyttää sinulle esimerkiksi ajoneuvon nimen, ensimmäisen rekisteröintipäivämäärän, rekisterinumeron, seuraavan yleiskatsastuksen ajankohdan (itse määrittämäsi) ja akun jännitteen. Lisäksi näytetään myös seuraavat tiedot: ajoneuvon malli (luetaan VIN-numerosta), nykyinen polttoainemäärä, ajoneuvon ajokilometrimäärä ja muita ajoneuvon tietoja, kuten malli, vuosimalli, korin väri, sisustuksen väri vertaamalla VIN-numeroa Audi-tietokannan kanssa (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisäksi käyttäjä voi myös tallentaa renkaat ajoneuvon yhteyteen (katso lisätietoja kohdasta "Renkaat"). Ajoneuvon profiilit ja niihin liittyvät tiedot säilyvät mobiililaitteellasi, kunnes poistat Audi connect plug and play -sovelluksen.
Mikäli huoltoaika on seuraavan 30 päivän sisällä tai seuraavan 1500 kilometrin sisällä, näyttöön tulee muistutus seuraavasta huoltoajasta. Kaikki Audi connect plug and play -sovelluksen sisältö perustuu kulloinkin aktiiviseen ajoneuvoprofiiliin.
Ellei toisin ole ilmoitettu, yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

VII. Palvelu ja ajanvaraukset

"Palveluvaraukset"-toiminto mahdollistaa sovittujen ja toteutuneiden palveluaikojen hallinnan paikallisesti älypuhelimellasi.
"Palveluvaraukset"-toiminto mahdollistaa palveluaikapyynnön lähettämisen valitsemastasi aiheesta valitsemallesi palvelukumppanille. Tarkemmat tiedot palveluaikapyynnön lähettämisestä löytyvät Osiosta D. VIII.
"Palveluvaraukset"-toiminnolla voit heti, kun valitsemasi palvelukumppani on ilmoittanut sinulle ajanvarauksesta, syöttää kyseisen pyynnön manuaalisesti Audi connect plug and play -sovellukseen. Syöttämääsi päivämäärää ei välitetä AUDI AG:lle. Audi connect plug and play -sovellukseen manuaalisesti syötettyyn tapaamiseen tekemiäsi muutoksia tai tapaamisen poistamista ei välitetä palvelukumppanille, jonka olet lisännyt suosikiksi.
Jos tapaaminen on jo mennyt, voit lisätä tapaamiseen myös kuvia, esim. laskusta. Lisäksi sovellus voi - suostumuksellasi -tehdä merkinnän mobiililaitteen kalenteriin.
Kartan avulla voit lisätä huoltokumppanin suosikiksi, näyttää yhteystiedot ja etäisyyden huoltokumppaniin, soittaa puhelun Audi connect plug and play -sovelluksesta ja käyttää navigointiohjelmistoa mobiililaitteellasi ohjeistamaan sinua löytämään reitin palvelukumppanillesi. Palvelukumppanille ei välitetä automaattisesti tietoja, siitä mitä huoltokumppaneita olet lisännyt suosikiksi.
Jos et poista merkintöjä, ne säilyvät mobiililaitteessasi, kunnes poistat Audi connect plug and play -sovelluksen.
Paikkatiedot on lähetettävä, jotta nykyisen sijaintisi lähellä olevat palvelukumppanit voidaan näyttää. Voit milloin tahansa aktivoida ja deaktivoida tämän palvelun paikkatietojen lähetyksen mobiililaitteen asetuksista.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

VIII. Palveluaikapyyntö

Jos Audi connect plug and play -sovelluksen määrittämien huoltovälien perusteella huoltotarve tarkastukseen tai öljynvaihtohuoltoon todetaan, voit pyytää yksilöllisen palveluaikaehdotuksen haluamaltasi Audi-huoltokumppanilta valikkokohdassa ”Palveluaikapyyntö”. Tätä varten sinulla on seuraavat vaihtoehdot:
1. Automaattinen palveluaikapyyntö: Jos käytät automaattista palveluajanvarauspyyntöä katsastukseen ja/tai öljyhuoltoon, kun valittu huoltotarve havaitaan, vaaditut ajoneuvo- ja asiakastiedot välitetään automaattisesti (eli ilman että käynnistät siirron manuaalisesti) ensisijaiseksi valitsemallesi palvelukumppanille.
2. Manuaalinen palveluaikapyyntö: Jos et käytä Audi connect plug and play -sovelluksen automaattista palveluajanvarauspyyntö-toimintoa tarkastukseen ja/tai öljyhuoltoon, ja keltainen varoitus, polttoaine- tai virhevaroitus ja/tai huoltovaatimus (tarkastus/öljy) havaitaan, voit valita palveluaikapyynnön lähettämisen nimenomaan tätä keltaista varoitusta, polttoaine- tai virhevaroitusta ja/tai huoltovaatimusta (tarkastus/öljy) varten (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Tarvittavat ajoneuvo- ja asiakastiedot lähetetään valitsemallesi Audi-palvelukumppanille ja tarpeen mukaan heidän käyttämälleen jakeluyhtiölle tai puhelinkeskukselle.
Molemmissa vaihtoehdoissa seuraavat tiedot lähetetään AUDI AG -tietopalvelimen kautta ensisijaiselle Audi-palvelukumppanille:
> Ajoneuvon tunnus: numero
> Kuvaus
> Ajokilometrit
> Merkki/malli/mallivuosi
> Moottorikoodi
> Vaihteistokoodi
> Huoltoväli – Tarkastuspalvelu
> Huoltoväli – Öljynvaihtohuolto
> Osoitteen muoto
> Titteli
> Etunimi / sukunimi
> Puhelinnumero
> Sähköpostiosoite
Jos palvelukumppani ei teknisistä tai organisatorisista syistä pysty käsittelemään tai mahdollistamaan palvelupyyntöä, yllä olevat tiedot välitetään vastaavalle myyntiyhtiölle maassasi (maahantuojalle), jotta sinulle voidaan tarjota aika sopivan palvelukumppanin kanssa. Tietojen siirto maahantuojalle suoritetaan oikeutettujen etujemme suojaamiseksi GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta f) mukaisesti; sekä palveluaikapyyntösi toteuttamiseksi ja auttamaan sinua tyydyttävän lopputuloksen saavuttamisessa.
Audi connect plug and playn yhteydessä käytämme käsittelijöinä käyttö-, ylläpito- ja tukipalveluntarjoajia. Joskus teknisen tuen tarjoaminen voi edellyttää pääsyä tietoihisi Yhdysvalloista. Siksi olemme laatineet (Euroopan komission hyväksymät sopimuslausekkeet)
Valitusta ensisijaisesta palvelukumppanista riippuen yllä olevat tiedot voidaan välittää myös Yhdistynyt kuningaskunta ja Euroopan talousalueen (ETA) ulkopuolelle. AUDI AG siirtää henkilötietojasi Euroopan talousalueelta (ETA) vain siinä määrin kuin se on sallittua GDPR artiklojen 44–49 mukaan. Jos AUDI AG on tehnyt kolmannen osapuolen kanssa GDPR artiklan 46(2) mukaisesti, AUDI AG toteuttaa henkilötietojesi riittävän suojan ylläpitämiseksi tarpeelliset tekniset ja/tai organisatoriset lisätoimenpiteet
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

IX. Tilastot

"Tilastot"-palvelu arvioi tilastollisesti sinulle valittuja parametrejä, esim. ajetut kilometrit, ajoaika tai keskimääräinen tehokas ajotyyli. Tätä tarkoitusta varten tallennetaan esimerkiksi päivämäärä ja aika, mittarilukema ja nopeus. Näitä tilastoja voidaan tarkastella eri aikajaksoilla (päivä, viikko, kuukausi, vuosi). Arviointi on rajoitettu tietoihin, jotka on ilmoitettu palveluissa "Matkat" (katso Kohta D. I.), " Polttoaineen Valvonta" (katso Kohta D. X.) ja "Audi rewards " (katso Kohta D. II.).
Jos Audi connect plug and play -sovellus muodostaa yhteyden e-troniisi, arviointi rajoittuu palveluissa "Matkat" (katso Kohta D. I.), "Latausvalvonta" (katso Kohta D. XVIII.) ja "Audi rewards" (katso Kohta D. II.) määritettyihin tietoihin.
Mobiililaitteellasi tietojen säilytysaika riippuu tietoja tarjoavien palvelujen määrittämästä säilytysajasta.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

X. Polttoaineen Valvonta

Monissa ajoneuvomalleissa " Polttoaineen Valvonta" tunnistaa automaattisesti tankkauspysähdyksen heti, kun polttoainetaso nousee vähintään 10 litraa (jos tankkausta ei tunnisteta automaattisesti, voit syöttää sen manuaalisesti). Tämän toiminnon avulla voit määrittää ja tallentaa yleiskatsauksen tankkauspysähdyksistä, niiden kustannuksista ja ajettujen kilometrien määrästä. Kun Audi connect plug and play -sovellus muodostaa yhteyden DataPlugiin, likimääräinen lisättyjen polttoainelitrojen määrä havaitaan. Voit muokata tätä arvoa manuaalisesti milloin tahansa. Kun tankkauspysähdys tunnistetaan automaattisesti, myös tankkauspaikka tunnistetaan mobiililaitteesi sijainnin perusteella ja tallennetaan automaattisesti Polttoaineen Valvontaan. Sijainti voidaan välittää vain, jos mobiililaite tunnistaa sijainnin ja olet aktivoinut mobiililaitteesi asetuksista Audi connect Plug and play -sovelluksen paikkatietojen siirron. Jos tankkauspysähdys syötetään manuaalisesti, voit tallentaa osoitteen itse.
Jos ajoneuvon polttoainetaso laskee alle 10 litran ja 5 litran rajan, Audi connect Plug and play -sovelluksessa "Uutiset"-kohdassa näkyy kehote mennä tankkaamaan autosi. Lisäksi voit saada viestin näkyviin missä tahansa yhteensopivassa mobiililaitteessa määritetyillä rajoilla aktivoimalla viestit valikkokohdassa "Asetukset".
Jos et poista tankkauspysähdyksiä, ne säilyvät mobiililaitteessasi, kunnes poistat Audi connect Plug and Play -sovelluksen.
Tämän palvelun paikkatietojen lähetys voidaan aktivoida ja deaktivoida milloin tahansa Audi connect plug and play -sovelluksen asetuksista ja mobiililaitteen asetuksista.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

XI. Renkaat

"Renkaat"-palvelussa voit syöttää relevantit tiedot valituista renkaista (talvirenkaat / kesärenkaat / pohjoismaiset renkaat / ympärivuotiset renkaat) – mm. renkaan valmistaja, kilometrimäärä, DOT valmistuspäivä tai ajanvaraus renkaiden vaihtoon ja muistutus siitä. Lisäksi voit pyytää vastaavan yksilöllisen huoltoajan valitulta Audi-huoltokumppaniltasi renkaiden vaihtoa tai uusien renkaiden ostamista varten (katso lähetettävistä tiedoista tarkemmin "Huoltoaikapyyntö").
Jos olet aktivoinut ilmoitukset, sinua muistutetaan sovitusta renkaanvaihtoajasta, joka on syötetty Audi connect plug and play -sovellukseen.
Jos et poista rengastietoja, ne säilyvät mobiililaitteessasi, kunnes poistat Audi connect plug and play -sovelluksen.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

XII. Tietojen varmuuskopiointi ja Palautus

" Tietojen varmuuskopiointi ja Palautus "-palvelu suojaa sinua tietojen katoamiselta ja mahdollistaa esimerkiksi tietojen siirtämisen uuteen mobiililaitteeseen, jos kadotat vanhan laitteesi tai vaihdat sen uuteen. Tämä palvelu mahdollistaa jopa siirtymisen iOS- ja Android-käyttöjärjestelmien välillä.
Tätä tarkoitusta varten Audi connect plug and play -sovellukseen tallennetuista tiedoista luodaan varmuuskopio ("Varmuuskopio") AUDI AG -palvelimelle seuraavista palveluista:
> Matkat
> Audi rewards
> Palvelukumppani
> Palvelu ja aikataulu
> My Audi
> Tilastot
> Polttoainemittari / Latausmonitori
> Pysäköintipaikka
> Renkaat
Myös Audi connect plug and play -sovelluksen asetukset siirretään AUDI AG-palvelimelle samaa tarkoitusta varten.
Tiedot siirretään automaattisesti, kun käytät sovellusta, ja ne on salattu SSL:n ja HTTPS:n avulla. Lisäksi voit myös luoda varmuuskopion manuaalisesti milloin tahansa käyttämällä asetusten "Varmuuskopio"-toimintoa.
AUDI AG-palvelimella olevan varmuuskopion voi poistaa asetuksissa olevien "Varmuuskopio" & "Muut Asetukset" avulla. Varmuuskopiosi poistetaan, jos poistat Audi ID:si. Tämä ei vaikuta mobiililaitteeseen paikallisesti tallennettuihin tietoihin.
Mobiilidatan käytön minimoimiseksi suuria datamääriä (> noin 100 kt) siirretään vain Wi-Fi-yhteyden kautta. Varmuuskopio luodaan vähintään kerran päivässä. Tietoturvan takaamiseksi Audi connect plug and play -sovellusta voidaan käyttää vain yhdellä Audi ID -käyttäjätilillä ja vain yhdellä laitteella kerrallaan.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

XIII. Tietojen analyysi

AUDI AG pyrkii jatkuvasti kehittämään tarjoamiaan nykyisiä tuotteita ja palveluita sekä uusia tuotteita ja palveluita, sekä kehittämään mainos- ja markkinatutkimusta mainittujen tuotteiden ja palveluiden markkinoimisen tarkoituksiin. Nykyisten tuotteiden ja palveluiden käytön arviointi (analytiikka) on tarpeen näihin tarkoituksiin. Tästä syystä AUDI AG käsittelee "Tietojen varmuuskopiointi ja palautus"-palvelun varmuuskopioiden tietoja yllä mainittuihin tarkoituksiin. Käsittelyn tarkoitukset ja luonne sekä sen oikeusperusta on kuvattu yksityiskohtaisesti alla.

XIV. Taustatietojen (ambient data) kerääminen tuotevastuuta ja kenttähavaintoja varten, sekä takuun ja takuuvaatimusten tarkistamista varten

AUDI AG on lain mukaan velvollinen valvomaan markkinoille tuomiaan tuotteita jatkuvasti koko niiden elinkaaren ajan havaitakseen mahdolliset viat viipymättä ja korjatakseen ne mahdollisimman nopeasti. Tämä sisältää muun muassa tuotevalvonta- ja vaarojen ehkäisyvelvoitteen.
Yllä kuvatun lisäksi AUDI AG täyttää olemassa olevat takuuvaatimukset.
Tätä tarkoitusta varten AUDI AG tarkistaa ensin vaatimusten olemassaolon tai sen onko vaatimusten esittämisen mahdollisuus poissuljettu, esimerkiksi omistajan tekemien auton muutosten (esim. viritysten, muutosten jne.) vuoksi. Tarvittaessa olemassa olevat vaatimukset käsitellään olemalla yhteydessä sinuun henkilökohtaisesti.
Seuraavia tietoja käsitellään edellä mainittuihin tarkoituksiin:
> VIN
> DataPlugin sarjanumero
> DataPlugin ohjelmistoversio
> DataPlugin tietokantaversio
> Sovellusversio
> Sovelluksen asennuksen maa
> Päätelaite
> Käyttöjärjestelmä
> Käyttöjärjestelmän versio
> Audi ID
> DataPlugin ensimmäisen kytkennän päivämäärä
Tietoja käsitellään vain osana kenttähavainnointia, jotta merkitykselliset turvallisuuspuutteet voidaan nopeasti tunnistaa ja poistaa. Käsittely suoritetaan vain tiettyä tarkoitusta varten. Henkilötietojen myöhempi luovuttaminen tai käsittely, esim. asiakkaan henkilöön tai hänen yhteystietoihinsa ja/tai muihin tietoihin liittyen, ei ole tarpeen käsittelevien tahojen oikeutetun edun saavuttamiseksi ja on myös nimenomaisesti kielletty kaikilta käsittelyyn osallistuvilta tahoilta. AUDI AG:ssa henkilötietoihin saavat pääsyn vain ne henkilöt, joille on uskottu sellaisia ​​hallinnollisia tehtäviä, jotka liittyvät läheisesti tähän tarkoitukseen tapahtuvaan käsittelyyn. Tiedot siirretään vain toimivaltaisille hyväksyntäviranomaisille tai AUDI AG:n myynnistä poisvetämisestä, kenttä- ja vaihtotoimista vastaaville osastoille, jos AUDI AG:n tuoteturvallisuuskomiteat ovat päättäneet myynnistä poisvedosta tai kenttätoimista.
Kuvattu tietojesi käsittely perustuu kenttäanalyysin ja tuotevalvonnan tekemiseen, jotka ovat AUDI AG:n oikeutettuja etuja. Tämä perustuu AUDI AG:n etujen punnitsemiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta f).
Edellä mainitut tiedot poistetaan yleensä 5 vuoden kuluttua.

XV. Käsittely myyntituen arviointia varten

Maastasi vastaavalle jakeluyritykselle (maahantuojalle) nimetyt Audi-kumppanit antavat sinulle neuvoja erilaisista tuotteista ja palveluista. Nämä neuvot sisältävät myös AUDI AG:n digitaalisten palveluiden esittelyn, selityksen ja rekisteröinnin. AUDI AG käsittelee henkilötietojasi arvioidakseen ja maksaakseen mahdollisia bonuksia tällaiseen myyntitukeen liittyen. Käsiteltäviä henkilötietoja tätä tarkoitusta varten ovat esim.
> Ajoneuvon tunnusnumero (VIN)
> Rekisteröintitiedot (maa, päivämäärä, aika)
> Ensisijainen kumppani
ja ilmoittaa sen maastasi vastaavalle jakeluyhtiölle (maahantuojalle). Ilmoitetut tiedot ovat pakollinen edellytys digitaalisten tuotteiden ja palveluiden rekisteröintien ja niihin liittyvien ajoneuvotoimitusten yhdistämiselle. Tämän yhdistämisen avulla AUDI AG:n ja maastasi vastaavan jakeluyhtiön (maahantuojan), on mahdollista laskea avainluvut tarjotun myyntituen arvioimiseksi. Tämän tietojenkäsittelyn välttämättömyys johtuu maastasi vastaavan jakeluyhtiön (maahantuojan) ja AUDI AG:n välisistä järjestelyistä.
Seuraavat paikalliset maahantuojat käyttävät yllä olevaa raportointijärjestelmää: Italia, Japani, Brasilia, Yhdistynyt kuningaskunta, Argentiina, Meksiko, Saksa, Ranska, Irlanti, Kreikka, Espanja, Portugali, Puola, Australia, Uusi-Seelanti, Tšekki, Ruotsi, Itävalta, Belgia, Alankomaat, Etelä-Afrikka, Suomi, Kanada, Norja.
AUDI AG siirtää henkilötietojasi Euroopan talousalueelta (ETA) vain siinä määrin kuin se on sallittua GDPR 44–49 artiklojen mukaan. Jos AUDI AG on tehnyt kolmannen osapuolen kanssa GDPR artiklan 46(2) mukaisesti, AUDI AG toteuttaa henkilötietojesi riittävän suojan ylläpitämiseksi tarpeelliset tekniset ja/tai organisatoriset lisätoimenpiteet:
Käsittelyyn osallistuvat yritykset eivät sopimuksen mukaan saa käyttää tietoja suoran yhteyden luomiseen henkilöön (esim. nimet, sähköpostiosoitteet). Käsittelyn turvaamiseksi AUDI AG on ottanut käyttöön joukon teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä estääkseen luvattoman pääsyn ja käsittelyn muihin kuin tarkoitettuihin tarkoituksiin.
Kuvattu tietojesi käsittely perustuu oikeutettuun etuumme arvioida maastasi vastaavan jakeluyhtiön (maahantuojan) tarjoamaa myyntitukea. Kuvatun käsittelyn perusteena on AUDI AG:n edun huomioon ottaminen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta f).
AUDI AG poistaa pseudonymisoidut tietosi 15 kuukauden kuluttua tai lakisääteisten vaatimusten mukaisesti, esimerkiksi kun niiden keräysperuste lakkaa ja jos poistaminen ei ole muiden säilytysvelvollisuuksien vastaista.

XVI. Henkilötietojen käsittelijöiden käyttäminen

Analytiikkatoiminnan yhteydessä käsiteltävät henkilötiedot tallennetaan Amazon Web Services EMEA SARL:n ylläpitämään verkkopalvelupilveen. Emme voi sulkea pois mahdollisuutta, että Amazon Web Services, Inc. pääsee käsiksi tietoihisi Yhdysvalloissa. AUDI AG siirtää henkilötietojasi Euroopan talousalueelta (ETA) vain siinä määrin kuin se on sallittua GDPR 44–49 artiklojen mukaan. Jos AUDI AG on tehnyt
kolmannen osapuolen kanssa GDPR artiklan 46(2) mukaisesti, AUDI AG toteuttaa henkilötietojesi riittävän suojan ylläpitämiseksi tarpeelliset tekniset ja/tai organisatoriset lisätoimenpiteet.

XVII. Tuki

Kun tarvitset tukea, voit ottaa yhteyttä Audi connect plug and play -tukeen tukipyynnöllä tai puhelimitse. Jos valitset vaihtoehdon "Lähetä Tukipyyntö", optimaalisen tuen tarjoamiseksi vikojen poistamisessa seuraavat tiedot annetaan Audi connect plug and play -tuelle, mikäli ne on tallennettu Audi connect plug and play -sovellukseen:
> Sähköpostiosoite
> Puhelinnumero
> Maa & asiakas (tenant)
> Malli
> Ajoneuvon tunnusnumero
> Älypuhelimen malli
> Älypuhelimen koodinimi (vain Android-laitteille)
> Älypuhelinjärjestelmä ja versio
> Sovellusversio
> DataPlugin sarjanumero
> DataPlugin laiteohjelmisto
> DataPlug-version kartoitustaulukko
> Vian kuvaus (jos käyttäjä on täyttänyt kentän)
Kun käyttäjä valitsee "Soita Tukeen", puheyhteys muodostetaan. Kun puhelu soitetaan, vain puhelinnumerosi lähetetään.
AUDI AG poistaa tukea varten siirretyt tiedot sen jälkeen, kun pakollinen säilytysaika (määritelty AUDI AG:n Asiakaspalvelustandardeissa) on umpeutunut (eli 90 päivän kuluttua tavallisista tiedusteluista ja 5 vuoden kuluttua valituksista).
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

XVIII. Latauksen Valvonta

E-tronissa "Latauksen Valvonta" voi automaattisesti havaita latausprosessin, kun latauksen taso on noussut vähintään 10 prosenttia (jos latausprosessia ei tunnisteta automaattisesti, voit syöttää sen myös manuaalisesti). Tämän toiminnon avulla voit luoda ja tallentaa yleiskatsauksen suoritetuista latausprosesseista, niiden kustannuksista ja ajetuista kilometreistä. Jos Audi connect plug and play -sovellus muodostaa yhteyden DataPlugiin, likimääräinen latausprosentti havaitaan automaattisesti. Voit muokata tätä arvoa manuaalisesti milloin tahansa. Kun latausprosessi on havaittu automaattisesti, latauspaikka havaitaan laitteesi maantieteellisen sijainnin perusteella ja tallennetaan automaattisesti Latauksen Valvontaan. Sijainnin voi lähettää vain, jos mobiililaite on pystynyt havaitsemaan todellisen sijainnin, kun olet aktivoinut mobiililaitteen asetuksista Audi connect plug and play -sovelluksen paikkatietojen siirron. Jos syötät latausprosessin manuaalisesti, voit tallentaa osoitteen itse.
Jos et poista latausprosesseja, ne säilyvät mobiililaitteessasi, kunnes poistat Audi connect plug and play -sovelluksen.
Tämän palvelun paikkatietojen lähetys voidaan aktivoida ja deaktivoida milloin tahansa Audi connect plug and play -sovelluksen asetuksista ja mobiililaitteen asetuksista.
Yllä olevia tietoja käsitellään vain käyttöehdoissa kuvattujen sopimuspalvelujen tarjoamiseen (GDPR artiklan 6 kohta 1, alakohta b). Lisätietoja oikeuksistasi löydät tämän tietosuojaselosteen kohdasta E.

E. Oikeutesi

Voit käyttää seuraavia oikeuksia AUDI AG:n suuntaan milloin tahansa ilman kuluja. Saat lisätietoja oikeuksien käyttämisestä seuraavalta verkkosivustolta:
Oikeus saada tietoa: Sinulla on oikeus pyytää meiltä tietoja siitä, miten henkilötietojasi käsitellään.
Oikaisuoikeus: Sinulla on oikeus pyytää, että korjaamme sinua koskevat virheelliset tai puutteelliset henkilötiedot.
Oikeus tietojen poistamiseen: Sinulla on oikeus pyytää tietojesi poistamista, jos jokin GDPR artiklassa 17 mainituista ehdoista täyttyy. Voit pyytää esimerkiksi tietojesi poistamista sillä perusteella, että niitä ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin. Lisäksi voit pyytää tietojesi poistamista, jos käsittelemme tietojasi suostumuksesi perusteella ja peruutat tämän suostumuksen.
Oikeus käsittelyn rajoittamiseen: Sinulla on oikeus pyytää rajoituksia tietojesi käsittelylle, jos GDPR artiklan 18 ehdot täyttyvät. Näin on esimerkiksi, jos kiistät tietojesi paikkansapitävyyden. Voit pyytää, että käsittelyä rajoitetaan niin kauan kuin tietojesi paikkansapitävyyden tarkistaminen kestää.
Vastustusoikeus: Jos käsittely perustuu oikeutettuun etuun tai jos tietojasi käytetään suoramarkkinointitarkoituksiin, sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä. Vastustaminen on mahdollista, jos käsittely perustuu joko yleiseen etua koskevan tehtävään tai julkisen vallan käyttämiseen tai AUDI AG:n tai minkä tahansa kolmannen osapuolen oikeutetun etuun. Jos vastustat tietojen käsittelyä, pyydämme sinua ystävällisesti ilmoittamaan syyt tietojenkäsittelyn vastustamiselle. Tämän lisäksi sinulla on myös oikeus vastustaa tietojen käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksiin. Sama koskee profilointia, jos se liittyy suoramarkkinointiin.
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: Jos tietojen käsittely perustuu suostumukseen tai sopimusvelvoitteen täyttämiseen ja käsittely suoritetaan automaattisesti, sinulla on oikeus saada tietosi jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä koneellisesti luettavassa muodossa ja siirtää ne toiselle tietojenkäsittelyn tarjoajalle.
Peruuttamisoikeus: Jos tietojen käsittely perustuu suostumukseen, sinulla on oikeus peruuttaa suostumuksesi, milloin tahansa ja ilmoittamatta syytä osoitteessa
tai sähköpostitse
"Valitusoikeus: Sinulla on myös oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle (esim. Bayerisches Landesamt für Datenschutzaufsicht, Promenade 18, 91522 Ansbach, Saksa, tai Tietosuojavaltuutetun Toimisto, P.O. Box 800
FI-00531 Helsinki, Suomi/Finland) siitä, miten käsittelemme tietojasi."

F. Yhteyshenkilösi: Tietosuojavastaava

Tietosuojavastaavamme on yhteyshenkilösi kaikissa tietosuojaan liittyvissä kysymyksissä ja on auttaa sinua oikeuksiesi käyttämiseen liittyen. Pyydämme lähettämään viestisi osoitteeseen:
AUDI AG:n tietosuojavastaava
85057 Ingolstadt
Version päiväys: Syyskuu 2022